ShinyHunters Nuntut Tanggung Jawab kanggo Pelanggaran Data ing Ticketmaster, Pelanggaran Data BBC Ngaruhi 25,000 Anggota: Roundup Warta Cybersecurity Sampeyan

Warta Cybersecurity babagan pelanggaran data, ShinyHunters, Ticketmaster, BBC.

Grup Hacking ShinyHunters Klaim Tanggung Jawab Pelanggaran Data ing Ticketmaster lan Santander 

Ticketmaster lan Santander, loro perusahaan utama, wis ditargetake ing cyberattacks anyar, karo klompok hacking ShinyHunters ngaku tanggung jawab. Klompok kasebut dilaporake adol data sing dicolong, kalebu jutaan jeneng, alamat, nomer telpon, lan rincian pembayaran sebagean.

Sumber pelanggaran kasebut katon ana gandhengane karo panyedhiya hosting awan Snowflake, ing ngendi loro perusahaan nyimpen data pelanggan. Nalika Snowflake nyatakake yen mung "nomer winates" akun sing dikompromi lan nolak kerentanan ing sistem kasebut, panguwasa pemerintah wis menehi peringatan babagan kedadeyan kasebut. Tingkat lengkap pelanggaran kasebut isih durung dingerteni, nanging ana indikasi manawa perusahaan liya uga kena pengaruh.

Snowflake wis menehi kabar marang para pelanggan lan njaluk supaya mriksa setelan akun lan ngetrapake otentikasi multi-faktor. Pakar keamanan nyaranake supaya wong sing kena pengaruh tetep waspada phishing nyoba lan ngawasi akun kanggo tumindak curiga. Penyelidikan isih ditindakake, lan luwih rinci bakal muncul nalika panguwasa terus nyelidiki kedadeyan kasebut.

BBC Konfirmasi Pelanggaran Data Ngaruhi 25,000 Anggota

BBC bubar dikonfirmasi a data nerbitake mengaruhi rencana pensiun sawijining, mbabarake pribadi Alexa luwih saka 25,000 karyawan saiki lan mantan. Data sing dikompromi, kalebu jeneng, nomer asuransi nasional, tanggal lair, jender, lan alamat omah, disalin saka layanan panyimpenan berbasis awan. BBC njamin yen data finansial lan sandhi sing sensitif tetep aman lan ora ana bukti penyalahgunaan nganti saiki.

Pelanggaran kasebut nyebabake keprihatinan babagan risiko potensial kayata penipuan, nyolong identitas, lan serangan phishing kanggo wong sing kena pengaruh. BBC aktif nyelidiki kedadeyan kasebut, wis ngetrapake langkah-langkah keamanan tambahan, lan njaluk karyawan supaya waspada kanggo komunikasi sing curiga. Sanajan penyiar nolak ana hubungane karo ransomware, kedadeyan kasebut negesake pentinge njaga informasi pribadhi lan ancaman cyberattacks sing terus-terusan.

Pelanggaran iki nyusul kedadean sadurunge ing ngendi BBC dilaporake kena pengaruh kerentanan nol dina MOVEit, nyorot tantangan terus-terusan organisasi kanggo ngamanake infrastruktur digital lan nglindhungi data karyawan sing sensitif.

Operasi Europol Endgame Mbusak Jaringan Malware Utama, Nangkep Tersangka Utama

Europol ngumumake sukses penghapusan infrastruktur sing ana gandhengane karo sawetara operasi loader malware, kalebu IcedID, SystemBC, PikaBot, SmokeLoader, Bumblebee, lan TrickBot, kanthi upaya terkoordinasi sing diarani Operation Endgame. Antarane 27 Mei lan 29 Mei 2024, panguwasa mbongkar luwih saka 100 server ing saindenging jagad. Dheweke nangkep papat wong - siji ing Armenia lan telu ing Ukraina - sawise nggoleki ing 16 lokasi ing Armenia, Walanda, Portugal, lan Ukraina. Operasi kasebut nglibatake lembaga penegak hukum saka pirang-pirang negara lan nyebabake penyitaan luwih saka 2,000 domain.

Malware sing ditargetake nggampangake serangan ransomware lan aktivitas ala liyane, sing nyebabake risiko sing signifikan, kalebu kompromi sistem perawatan kritis rumah sakit. Panguwasa nggunakake teknik kayata "sinkholing" kanggo ngganggu botnet. Siji tersangka utama dilaporake entuk € 69 yuta kanthi nyewa infrastruktur kanggo panyebaran ransomware.

Operasi Endgame, sing paling gedhe nglawan botnet, nuduhake kekuwatan kolaborasi internasional ing gangguan cybercrime, kanthi partisipasi saka pirang-pirang perusahaan lan agensi keamanan siber ing saindenging Eropa lan Amerika Utara.